Balet

 IGRAMO I PEVAMO

Razvijamo telo, osećaj ritmike, dinamiku, stvaramo kod dece pravilno držanje tela.

balet

 

 

U našem vrtiću od 2016 godine postoji BALET za najmlađe. Časove predvodi Jovana Banić, koja je odmah nakon što je diplomirala klasičan balet 2012.godine, počela da radi sa decom “Balet kroz igru”.

Program je prilagođen uzrastu od 3 do 7 godina, a časovi se odvijaju 2 puta nedeljno , u trajanju od 45 minuta, posebno se naplaćuje i nije obavezno.

Mnogo prednosti im pruža ova aktivnost a samo neke od njih su: pravilno držanje, osećaj za ritam, gracioznost, gipkost i koordinacija pokreta.

U želji da roditelji prate rad svoje dece na ovim časovima, organizujemo dve priredbe u toku godine.

U školskoj 2018/19 god. naše balerinice su učestvovale na plesnoj manifestaciji  svetskog karaktera ” DANCE FEST “, gde su osvojile pehar.  Cilj ovog takmičarskog festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, autora, ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti.

https://www.facebook.com/369228993287177/posts/932831623593575/

PLAN RADA

U drugom polugodištu školske 2018/19 godine na časovima baleta  čas je podeljen na dva dela, KLASIČNI deo i BALET KROZ IGRU.

Na KLASIČNOM BALETU radili smo Valcer cveća iz baleta “Krcko Oraščić”, posvetili smo se više vežbama na podu, baletskom trčanju i skokovima. Fokus je bio na pozicijama dece u prostoru, kao i na više koreografija sa rekvizitima.

Školske 2017/18 godine su deca imala priliku da nauče osnovne korake Ruske i Grčke narodne igre (Kaljinku i Sirtaki), a 2018/19 godine su im približeni Češki nacionalni ples Polka kao i Irski ples.

Drugi deo časa BALET KROZ IGRU koji je posvećen igri uz dečiju muziku, radio se “101 dalmatinac” sa muzikom iz istoimenog filma, takođe plesali smo nove koreografije poput Meri Popins, Pipi Duge Čarape i Aurore.

Naš program ima za cilj da devojčice nauči da budu graciozne i elegantne, da uz redovnu fizičku aktivnost njihovo odrastanje učinimo zdravijim.

* U školskoj 2019/20 godini Baletska sekcija je privremeno odložena zbog odsustva naše balerine, a u tom terminu odvija se nova sekcija LIKOVNE KULTURE *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *